Gazdaság

Újabb siker a nyugat-balkáni klímavédelmi támogatási programban

Zöldgazdasági átállás

Az év végén is jelentős érdeklődést mutattak a hazai környezetipari cégek a Nyugat-balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. által kezelt pályázati források iránt. Nagy sikerrel zárult a nyugat-balkáni klímavédelmi támogatási program újabb felhívása is – jelentette be tegnap Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által kiadott közleményben.

A klímavédelmi támogatási program célja, hogy a hazai cégek és tudományos központok régiós szerepvállalását segítse a zöldgazdasági technológia- és tudásmegosztás területén. Az ITM két év alatt összesen 1,6 milliárd forintot fordít az európai uniós integrációban érdekelt nyugat-balkáni országok zöldgazdasági átállásának és klímavédelmi törekvéseinek támogatására. A felhívás keretében a korábbi fordulókhoz hasonlóan ismételten négyszázmillió forintnyi keretösszeg áll rendelkezésre. Ennek köszönhetően számos lehetőséghez férhetnek hozzá a térségben a magyar vállalkozók.

Kapcsolódó írásaink

Atomenergiával a karbonsemlegesség felé

ĀAz atomerőmű működése nem jár szén-dioxid-kibocsátással. Ennek jelentősége a klímaváltozás elleni küzdelemben felbecsülhetetlen – mondta lapunknak Süli János

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom