Gazdaság

Példát mutat a magyar családpolitika

Valódi konzervativizmus

A magyar családtámogatási rendszert dicséri a The European Conservative című újság. Sven R. Larson cikke szerint a magyarok növekvő életszínvonala egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az Orbán-kormány sikeresen használja fel a konzervatív értékeket.

A cikk írója szerint hazánk a családpolitika területén is konkrét sikereket ért el egy jobboldali jóléti állam felépítésével. Külön fontosnak tartja felhívni arra a figyelmet, hogy a kormányzat arra törekszik, hogy az emberek számára arra adjon lehetőséget, hogy kemény munkával, takarékossággal vállalkozói szemlélettel tudjanak gondoskodni a családjukról, azonban, hogy konkrétan ezt hogyan teszik, azt az emberek dönthetik el.

Larson kiemeli, hogy mind a házasságok, mind születések száma jelentősen nőttek az elmúlt években, továbbá folyamatosan csökken az abortuszok száma. Felhívja arra is a figyelmet, miközben számos baloldali kritika éri a magyar kormányt, liberális szervezetektől és kormányoktól aközben a nyugat-európai országokban folyamatosan csökkennek a születésszámok. A családvédelmi törvényről pedig azt írja Larson, hogy azzal a magyar konzervatívok az előtérbe helyezték a nyugati értékekért vívott harc filozófiai aspektusát.

Kapcsolódó írásaink