Gazdaság

Minőségi változások a Vajdaságban

Gazdaságfejlesztési program

A magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának elmúlt hat évében sikerült olyan lépést tenni előre, amely minőségi változást hozott az itt élők számára, és segítette a szülőföldön történő boldogulást – hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára tegnap Szabadkán egy sajtótájékoztató keretében.

Minőségi változások a Vajdaságban
Magyar Levente
Fotó: MH/Purger Tamás

A politikus elmondta, hogy most lezárult egy mintegy hatéves sikeres ciklus, amelynek minden bizonnyal lesz folytatása a jövőben. „A program egyik hozadékaként olyan mértékben erősödött meg érdekérvényesítésben és szervezettségben is a vajdasági magyar közösség, amilyenre korábban nem volt példa.

A gazdaságfejlesztés mellett ehhez kellett egy olyan közösség is, amelyben volt kellő vállalkozókedv és jövőbe vetett hit, anélkül ugyanis nem lehetett volna mindezt megvalósítani – fogalmazott Magyar Levente, aki arra is emlékeztetett mindenkit a beszédében, hogy hat évvel ezelőtt a cél az volt, hogy a kormány a vajdasági magyar fiataloknak és munkavállalóknak megmutasson egy új fajta gazdasági perspektívát, ami a családok megélhetéséhez érdemben járul hozzá.

A cél pedig, ahogy az államtitkár is kiemelte, megvalósulóban van, hiszen a közösség életében egy olyan lépést tettek előre az összefogás jegyében, ami minőségi új világot nyitott az itt élők számára. „Az úton nem érkeztünk el még a végponthoz, de egy nagyon fontos mérföldkőhöz igen” – mutatott rá.

Kapcsolódó írásaink