Gazdaság

Jelentős fejlesztés előtt áll az élelmiszeripar Magyarországon

Paradigmaváltás

A kormány kiemelten támogatja az újító kezdeményezéseket, hiszen a hazai élelmiszeripar innovációja mind a lakosság egészsége és életminősége, mind a foglalkoztatottság, a jövedelemtermelő képesség és az élelmiszer-biztonsági kockázatok csökkentése szempontjából rendkívül fontos – mondta Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Creaveg Zrt.-nél tett látogatáson a tárca közleménye szerint.

Elmondta: a termelés hatékonyságának növeléséhez, a digitális tudás fejlesztéséhez és a szemléletváltoztatáshoz alapvető fontosságú a kutatás-fejlesztés és az innováció. A világ élelmiszeripara paradigmaváltás küszöbén áll, ezt a hazai vállalkozások időben felismerték és felzárkóztak ehhez a folyamathoz – mutatott rá.

A 2021 és 2027 közötti időszakban az élelmiszeripari vállalkozások a fejlesztéseikhez a korábbi uniós ciklushoz képest nagyobb keretre, 750 milliárd forintra pályázhatnak – emlékeztetett az államtitkár. Martonicz Dániel és Tóth András, a Creaveg Zrt. alapítói elmondták: a Vidékfejlesztési Program élelmiszeripari pályázatának segítségével Debrecen mellett hazánk első növényi fehérje izoláló és extrudáló üzemét szeretnék létrehozni.

Kapcsolódó írásaink