Gazdaság

Újabb helyszíneken állt forgalomba az emeletes motorvonat

Az idei év az európai vasút éve. Ez a létező egyik legfenntarthatóbb közlekedési mód az utasok számára

Újabb megyeszékhelyek válnak elérhetővé az emeletes motorvonatokkal a hétvégétől. A december 12-i menetrendváltástól kezdve Budapest–Győr–Hegyeshalom és Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vasútvonal egyes járatain is közlekednek majd a KISS járművek, amelyekből egyre több járat áll forgalomba a Budapest–Újszász–Szolnok, a váci és az esztergomi elővárosi vonalon is – jelentették be szombaton a MÁV sajtótájékoztatóján.

Újabb helyszíneken állt forgalomba az emeletes motorvonat
A kormány a következő időszakban mintegy kétezermilliárd forintot szán a gördülőállomány korszerűsítésére, a hazai ipari kapacitások megerősítésére
Fotó: MÁV Facebook-oldala

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta a kormány a fenntartható gazdasági növekedés, a javuló életminőség alapfeltételeként tartja számon az európai színvonalú közlekedési hálózatok, szolgáltatások kiépítését, folyamatos fejlesztését.

Elmondása szerint az ITM azon dolgozik, hogy a biztonságos, környezetkímélő, energiahatékony vasutat gyorsabbá, kényelmesebbé és versenyképesebbé tegye, ezért számos egyéb intézkedés mellett támogatják a nemzeti vasúttársaságot az emeletes elővárosi villamos motorvonatok beszerzésében is.

Az államtitkár felidézte, hogy a Stadler vasúti járműgyártó cég a megkötött keretmegállapodás és szerződések alapján 40 darab 600 ülőhelyes KISS motorvonatot szállít. Az első tizenkilenc jármű megvásárlását uniós támogatás fedezi, a további huszonegyét pedig a hazai költségvetés finanszírozza a mielőbbi forgalomba helyezés érdekében. A mintegy kétszázmilliárd forintos beszerzés több mint felerészben már teljesült, az eddigi tizennyolc után újabb négy jármű állt tegnap forgalomba.

Az ITM államtitkára elmonda, a korszerű emeletes motorvonatok eddig négy elővárosi vonalon szolgálták ki az utasokat, Cegléd, Esztergom, Újszász–Szolnok és Vác felé közlekedtek, az idegenforgalmi főszezonban a Balatonra is jártak a komfortos, tágas szerelvények.

Mosóczi László hangsúlyozta, nem ez lesz az egyetlen újdonság a vonatközlekedésben, hanem az is, hogy életbe lép az a kínálatbővítést tartalmazó vasúti menetrend, amely először alapul az utasok közvetlen megkérdezésén.

Felidézte, hogy kísérleti jelleggel ez év nyarán első alkalommal indították el a vasúti menetrendi tervezetek széles körű, online véleményeztetését. A beérkezett több mint háromezer érdemi, építő jellegű észrevétel alapján számos módosítást vezetnek be.

Példaként említette, hogy a vasárnapi menetrendváltástól kezdve nemcsak munkanapokon járnak félóránként majd Budapest–Déli és Tatabánya között a vonatok, hanem a hétvégén is, Oroszlányig pedig óránként indul majd vonat szombaton és vasárnap is. Az év utolsó hetében a Budapest elővárosi vasútvonalak többségén feloldják vagy érdemben mérsékelik a karácsony és újév között korábban alkalmazott közlekedési korlátozásokat.

A közösségi közlekedést gyakran használók legközelebb jövő tavasszal tehetik meg észrevételeiket, javaslataikat a vasúti menetrendek tervezéséhez – tette hozzá az államtitkár.

A vasúti járművek látványos fejlődése a hazai gyártású és fejlesztésű IC+ család és legújabban a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő innovatív vasútvillamos forgalomba állításában is tetten érhető. A kormány a következő időszakban mintegy kétezermilliárd forintot szán a vasúti gördülőállomány korszerűsítésére, a kapcsolódó hazai ipari kapacitások megerősítésére – fogalmazott Mosóczi László.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az európai vasút éve 2021. A vasút a legzöldebb, legfenntarthatóbb közlekedési mód, a fejlesztésekkel pedig egyre vonzóbbá válik az utasok számára.

Életbe lépett a MÁV új menetrendje

Tegnap életbe lépett a MÁV–START, a Volánbusz és a H8-as, H9-es HÉV vonalak új menetrendje – közölte honlapján a MÁV–Volán-csoport. Változik a menetrend többek között a pusztaszabolcsi és a hatvani vonalon, ahol gyakrabban járnak a vonatok és csökkent a menetidő. Javult Érd, Százhalombatta, Pusztaszabolcs és Dunaújváros vasúti kapcsolata a fővárossal, a csúcsidőben közlekedő gyorsított személyvonatok menetideje 20 perccel rövidebb.

A H8-as és a H9-es HÉV vonalán, a hatvani vasútvonal menetrendi változásaival összhangban a járatsűrűség nem módosul, az indulási időpontok azonban jelentősen változnak. Az Esztergom és Süttő közötti szakaszon munkanapokon 8 pár vonat közlekedik csúcsidőben óránként, ebből 3-4 meghosszabbított útvonalon Esztergom és Komárom között jár. Minden budapesti elővárosi vasútvonalon jelentősen csökkentik, többségükön feloldják a karácsony és újév közötti közlekedési korlátozásokat. Több ponton változik a Volánbusz menetrendje is, továbbá újabb településeken használhatók a vasúti bérletek autóbuszokon is.
(JA)

Kapcsolódó írásaink