Krónika

Életbe lépett a MÁV-START, a Volánbusz és a H8-as, H9-es HÉV vonalak új menetrendje

Életbe lépett vasárnap a MÁV-START, a Volánbusz és a H8-as, H9-es HÉV vonalak új menetrendje - közölte honlapján a MÁV-Volán-csoport.

Életbe lépett a MÁV-START, a Volánbusz és a H8-as, H9-es HÉV vonalak új menetrendje
A csúcsidőben közlekedő gyorsított személyvonatok menetideje 20 perccel rövidebb
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Változik a menetrend többek között a pusztaszabolcsi és a hatvani vonalon, ahol gyakrabban járnak a vonatok és csökkent a menetidő. Javult Érd, Százhalombatta, Pusztaszabolcs és Dunaújváros vasúti kapcsolata a fővárossal, a csúcsidőben közlekedő gyorsított személyvonatok menetideje 20 perccel rövidebb.

Vasárnap új menetrend lép életbe a H8-as és a H9-es HÉV vonalán, a hatvani vasútvonal menetrendi változásaival összhangban. A hévek jellemző járatsűrűsége nem módosul, az indulási időpontok azonban jelentősen változnak, így jobb csatlakozást biztosítanak a MÁV-START és a Volánbusz járataihoz.

Jelentős a kínálatbővítés többek között az Esztergom-Komárom vonalon, az Esztergom és Süttő közötti szakaszon munkanapokon 8 pár vonat közlekedik csúcsidőben óránként, ebből 3-4 meghosszabbított útvonalon Esztergom és Komárom között jár. Minden budapesti elővárosi vasútvonalon jelentősen csökkentik, többségükön feloldják a karácsony és újév közötti közlekedési korlátozásokat.

A nemzetközi közlekedésben újdonság többek között, hogy a Rába InterCity helyett kedvezőbb indulási idővel két pár vonat is közlekedik Budapest és Graz között.

Több ponton változik a Volánbusz menetrendje is, továbbá újabb településeken használhatók a vasúti bérletek autóbuszokon is.

A vonat, hév és Volánbusz menetrendjéről részletes tájékoztatás erre a linkre kattintva olvasható.

Kapcsolódó írásaink