Gazdaság

A baloldal bezárná, a kormány jelentős forrást ad a Mátrai Erőműnek

Modernizáció

A kormány 42 milliárdot ad a Mátrai Erőműnek, miközben a baloldal külföldi kézre juttatta, most pedig bezárná azt – mondta a Fidesz szóvivője az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában.

Horváth László a felvételen Márki-Zay Péterre utalva kifejtette: a baloldal miniszterelnök-jelöltje azt nyilatkozta, hogy az erőművet nem éri meg fenntartani, és az ott dolgozó több ezer embernek máshol kell munkát találnia. „Ez a teljesen felelőtlen és érzéketlen álláspont egyáltalán nem veszi figyelembe, hogy Magyarország biztonságos energiaellátásához nélkülözhetetlen a Mátrai Erőmű működése és az itt dolgozók megfeszített munkája” – hangsúlyozta.

Horváth László aláhúzta, hogy a kormány számára az erőmű stratégiai fontosságú, ezért került újra állami kézbe, és ezért modernizálják a következő években. A kormány legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy az energiaellátás folyamatossága és a munkahelyek megőrzése érdekében – hazai forrásból – juttatja az említett 42 milliárd forintot a Mátrai Erőműnek.

„A magyar emberek, háztartások energiaellátása, az erőmű és az itt dolgozók munkahelye biztonságban van, és biztonságban is marad. A baloldal miniszterelnök-jelöltjének pedig azt üzenjük, hogy el a kezekkel a Mátrai Erőműtől” – fogalmazott a Fidesz szóvivője. Az LMP szerint „a megújuló energiaszektorban” kellene munkát biztosítani az erőmű dolgozóinak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom