Gazdaság

Szerdán tartják az MNB zöld pénzügyi konferenciáját

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón tartják szerdán a Magyar Nemzeti Bank (NMB) zöld pénzügyi konferenciáját - jelezte az intézmény felügyeleti szóvivője kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szerdán tartják az MNB zöld pénzügyi konferenciáját
Biner István
Fotó: MH

Binder István elmondta, hogy az MNB zöld programjának 2019-es elindulása óta minden évben megrendezték az említett konferenciát, amit most - rendhagyó módon - a világtalálkozó részeként tartanak meg.

Hozzátette, a konferencia kiemelt témái közé tartoznak az idei glasgow-i klímacsúcson (COP 26) hozott döntések pénzügyi következményei.

Kérdésre válaszolva kifejtette: azért választották a Planet Budapestet rendezvényük helyszínéül, mert a két esemény „rokon gondolatot hordoz”: a fenntarthatóság és a klímavédelem is szerepel a napirenden.

Az előadók között jelen lesznek az MNB zöld pénzügyi döntéshozói, valamint a témában vezető szerepet betöltő hazai és külföldi piaci szereplők, illetve az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank és az Európai Beruházási Bank képviselői is.
 

Kapcsolódó írásaink