Gazdaság

Folyamatos gyártást ígér a Nitrogénművek

Ellentmondásos nyilatkozatok műtrágyaügyben

A Nitrogénművek folyamatosan kínál műtrágyát a magyar gazdálkodóknak közép-európai piaci árszinten, és biztosítja minden ügyfelét és partnerét, hogy eleget tesz vállalásainak, és mindent megtesz a hazai és külföldi piac kiszolgálásáért – közölte a Nitrogénművek Zrt. pénteken az MTI-vel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara aggodalmára reagálva, amelyet Bige László nyilatkozata nyomán fogalmaztak meg.

A társaság vezetése azt javasolja, hogy a műtrágya-kijuttatási szezon kezdete előtt vásárolják meg a szükséges mennyiséget. Ezzel elkerülhetik a 2022. első negyedévére várható szállítási problémákat – tették hozzá. Ahogyan azt már korábban megírtuk, a műtrágya árának drasztikus emelkedése komoly nehézségek elé állítja a mezőgazdaságot, a Bige-csoport műtrágyapiaci kartellezése ugyanakkor több tízezer magyar gazdának és fogyasztók millióinak okozott és okoz károkat.

A Gazdasági Versenyhivatal Bige László cégcsoportjára tizenegymilliárd forintos bírságot szabott ki kartellezés miatt, erre mintegy válaszul a baloldal kampányát nyíltan támogató milliárdos fenyegetésnek is beillő nyilatkozatot tett, miszerint leállhat az országban a műtrágyagyártás.

Kapcsolódó írásaink