Gazdaság

Fülöp Attila: Újabb segítséget kapnak a megváltozott munkaképességűek

Együttműködésre van szükség

A magyar kormány a következő évben is szeretné kiemelten támogatni a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégeket, a 2022-es költségvetésben 50,1 milliárd forint áll rendelkezésre kifejezetten megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató akkreditált cégek támogatására.

Ezen felül a piaci cégek szövetségét és együttműködését keresik a jövőben – jelentette ki Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára tegnap Karcagon. A Prohumán 2004 Munkaerő Szolgáltató és Tanácsadó Kft. új papíripari üzemének megnyitásán elmondta: a Prohuman és a magyar kormány között létrejött stratégiai együttműködésnek fontos része, hogy a cégcsoport sokat tesz a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáért.

A vállalat új karcagi üzemében ötven megváltozott munkaképességű ember számára biztosítanak munkát, ez a létszám duplázódhat a közeljövőben – magyarázta. Hangsúlyozta: a magyar kormány részéről olyan gazdasági növekedésért dolgoznak, amelynek lehetőség szerint mindenki a nyertese és haszonélvezője lesz. Az elmúlt három kormányzati ciklusban 3,7 millióról 4,7 millióra nőtt a foglalkoztatottak száma, ez több mint 25 százalékos bővülés.

Kapcsolódó írásaink