Gazdaság

Folytatódik a kormányzati munkaerőpiaci program

Rendkívüli célvizsgálat

Több mint 750 ellenőrzött vállalkozásból mindössze egynél talált az október közepén indult rendkívüli munkaügyi célvizsgálat tárgykörébe tartozó szabálytalanságot a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság – jelentette be tegnap Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Folytatódik a kormányzati munkaerőpiaci program
Bodó Sándor
Fotó: MH

Hozzátette, a munkaidőkeretet leggyakrabban alkalmazó gépipari és feldolgozóipari ágazatokban olyan erős a munkaerő-kereslet, hogy a vállalkozások inkább nem kockáztatják szakképzett dolgozóik elvesztését jogsértő trükközéssel. Kiemelte: az eredményes gazdaságvédelmi intézkedéseknek is köszönhetően a rendszerváltás óta nem tapasztalt szintre nőtt a foglalkoztatás, mintegy 4,7 millióan dolgoznak Magyarországon.

Jövőre is folytatódik a munkásszállások kialakítását ösztönző kormányzati munkaerőpiaci program –emelte ki szintén tegnap Bodó Sándor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkarászon. Az államtitkár a Master Good cégcsoport 323 millió forintból kialakított munkásapartmanjainak átadásán emlékeztetett, a program eddigi öt, már lezárult kiírása során a kormány 45 munkásszállás kialakításához és ezzel 5796 férőhely létrehozásához nyújtott támogatást országszerte, több mint 14,7 milliárd forint értékben. A 323 millió forint értékű beruházáshoz 137 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a kormány.

Kapcsolódó írásaink