Gazdaság

A gazdasági növekedés üteme teszi lehetővé az szja-visszatérítést

Emberközpontú családpolitika

Februárban érkezik a családi adóvisszatérítés, amelynek összege elérheti szülőnként az akár 800 ezer forintot is – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója a szombaton az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

Hollik István kiemelte, a kormány összességében 600 milliárd forintot utal így vissza a gyermekes családoknak. „Ezt a hatalmas összeget is a gazdasági növekedésnek köszönhetően tudjuk odaadni a gyermekes családoknak” – húzta alá Hozzátette, ha a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldalon múlna, akkor a családi adó-visszatérítés sem lenne. „Nemcsak azért nem lenne, mert a baloldal alkalmatlan megteremteni a gazdasági, pénzügyi hátterét egy ekkora adócsökkentésnek, hanem azért sem lenne, mert a baloldal elsorvasztaná a családi támogatásokat, és inkább adókat emelne” – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója, hozzátéve, ezt tették 2002 és 2010 közötti kormányzásuk alatt.

Hollik István szerint a baloldal 2010 óta következetesen támadja a bevezetett családtámogatásokat és adócsökkentéseket, egyik ilyen lépést sem támogatták a parlamentben. Hozzátette, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke észszerűtlennek és elvetemültnek nevezte a családi adó-visszatérítést, perverz újraelosztásnak tartja a gyermekek után járó családi adókedvezményt is. Nem szabad hagyni, hogy a Gyurcsány–Márki-Zay-féle baloldal veszélybe sodorja a családi adó-visszatérítést.

Kapcsolódó írásaink