Gazdaság

Európa egyik leggyorsabban újraindított gazdasága a magyar

Adó-visszatérítés és nyugdíj

Az Eurostat friss adatai is azt mutatják, hogy Európa egyik leggyorsabban újraindított gazdasága a magyar – közölte tegnap Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-oldalán. Kijelentette, a gazdaság már meghaladta járvány előtti teljesítményét, miközben az uniós országok többségében még mindig alatta vannak.

A gazdaság teljesítményének köszönhető, hogy a családi adó-visszatérítéssel összesen 600 milliárd forintot adunk vissza mintegy kétmillió gyermeket nevelő szülőnek, a 25 év alattiaknak járó szja-mentességgel 140 milliárd forintot hagyunk a fiataloknál – sorolta.

Hozzátette, idén minden korábbinál magasabb nyugdíjprémiumot és nyugdíj-kiegészítést tudunk fizetni a 2,6 millió magyar nyugdíjasnak több mint 250 milliárd forintból, jövőre teljes egészében visszaadjuk a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat. Varga Mihály baloldali felvetésekre, azon belül Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért párt szóvivője kérdéseire reagálva azt mondta, a benzinárakat elsőként Horvátország fagyasztotta be egy hónapra, ők hosszabbítják az intézkedést. A katás vállalkozások száma tovább nőtt, a kisvállalati adó hatálya alá tartozókkal együtt a számuk félmilliót tesz ki.

Kapcsolódó írásaink