Gazdaság

Nagyobb szerepvállalást követel a klímaváltozás

Dekarbonizációs célok

A klímaváltozás a szabályozó hatóságoktól is nagyobb szerepvállalást követel – mondta Ságvári Pál, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese az Egyesült Királyság nagykövetsége által rendezett Biztonságpolitika és klímabiztonság című konferencián tegnap.

Hangsúlyozta: a klímaváltozás témája ma már kiemelt helyet foglal el a politikai vezetők napirendjén. Az elnökhelyettes, utalva az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének most zajló 26. Konferenciájára, ismertette, hogy a témát egyre szélesebb globális figyelem övezi, és ez az energiaszabályozó hatóságoktól is nagyobb szerepvállalást követel.

Emellett rámutatott, hogy a dekarbonizációs célok elérésében az alternatív üzemanyagoknak is meghatározó szerepük lesz. Az eseményen röviden bemutatta az Energiaszabályozók Regionális Egyesülete által frissen kiadott jelentést, amely a klíma- és dekarbonizációs célok elérése érdekében megtett szabályozói lépéseket, valamint a hatóságok által azonosított elvárásokat és kihívásokat összegzi.

Kapcsolódó írásaink