Gazdaság

Marad a fordított adózás a gabonaágazatban

Kedvező változások

A kormány továbbra is segíti az agrárszektort, hiszen 2022-ben és utána is érvényes marad a fordított adózás a gabonafélék esetében.

Az áfaszabályok módosítására amiatt is szükség volt, hogy jelentősen bővülhessen a vállalkozásoknak nyújtott adóhivatali szolgáltatási repertoár. A cél ugyanis az, hogy az Európai Unió tagállamai közül néhány éven belül Magyarországon legyen a legkisebb az adóadminisztráció – nyilatkozta tegnap reggel az MTI-nek Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az adózást érintő legújabb kormányrendelet kapcsán.

Kiemelte, hogy a gabonaágazatban a jövő évben is marad a fordított adózás, ami a gabonaágazat minden piaci szereplőjének igényét kielégítette. Emellett pedig ez az adózási forma a leghatékonyabb eszköze a csalások visszaszorításának. „A kormány célja az, hogy a családok, a lakosság után a vállalkozásokat is mentesítse a felesleges adóbürokrácia alól” – hangsúlyozta Izer Norbert, aki azt is kiemelte, hogy a jövő évtől már nemcsak a magánszemélyek, de a cégek esetében is jelentősen csökkenhet az adóbevalláskor az adminisztráció.

Kapcsolódó írásaink