Gazdaság

Az államadósok stabil hitelképességi kilátással kezdik a következő évet

Az idei negatívról pozitívra javította a világgazdasági szintű szuverén hitelképességre érvényben tartott, 2022-re szóló kilátását szerdán a Moody's Investors Service, azzal a várakozásával indokolva a lépést, hogy a koronavírus-válság sokkja után megindult globális kilábalás jövőre is folytatódik.

Az államadósok stabil hitelképességi kilátással kezdik a következő évet
A nemzetközi hitelminősítő kiemeli, hogy a régión belül Magyarország szuverén adósosztályzatának kilátását tavaly felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította
Fotó: MH

A nemzetközi hitelminősítő Londonban bemutatott tanulmánya szerint a világgazdasági fellendülés növeli a költségvetési bevételeket, és lehetővé teszi, hogy a kormányok leépítsék a koronavírus-járvány hatásainak kivédésére bevezetett rendkívüli ösztönzők némelyikét.

A csökkenő államháztartási hiányok és a szilárd ütemű gazdasági növekedés a legtöbb gazdaság államadósság-terheinek stabilizálódását eredményezi, bár várhatóan jelentősen a járvány előtti szintek felett - áll a Moody's elemzésében.

A cég közölte: az általa az idei év eleje óta szerdáig végrehajtott 78 államadós-besorolási akció többsége stabil vagy pozitív irányú volt.

A Moody's a múlt hónapban felminősítette Magyarország államadós-osztályzatát.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom