Gazdaság

Helytállt a magyar mezőgazdaság

Sikeres védekezés

A magyar mezőgazdaság és a belföldi élelmiszeripar példátlan kihívásokkal szembesült, de a legnehezebb időkben is helytállt – mondta az agrárminiszter az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának tegnapi ülésén.

Helytállt a magyar mezőgazdaság
Nagy István
Fotó: MH/Katona László

Nagy István a miniszteri meghallgatáson hangsúlyozta, hogy a koronavíruson túl az afrikai sertéspestis, valamint a madárinfluenza is nehezítette az ágazat helyzetét. Az elmúlt időszak egyik legfontosabb eredményének éppen ezért a betegségekkel szembeni sikeres védekezést tekinti.

Elmondta: a gazdák korábban nem látott kihívásokkal szembesültek, ám a belföldi élelmiszer-ellátás soha nem került veszélybe. A hosszabb távú célokról szólva megerősítette, hogy 2024-re az öntözhető területek nagysága Magyarországon körülbelül háromszázezer hektárra nőhet.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom