Gazdaság

Nyár végére fokozatosan ledolgozta a tavaly tavaszi jelentős kiesést az építőipari szektor

Fokozatos javulás

Idén augusztusban az építőipari termelés volumene több mint tíz százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értékét. Az ágazat 2020 nyár végétől fokozatosan ledolgozta a tavaly tavaszi kiesést – mondta tegnap a Központi Statisztikai Hivatal adatait értékelve Schanda Tamás a tárca közleménye szerint.

Nyár végére fokozatosan ledolgozta a tavaly tavaszi jelentős kiesést az építőipari szektor
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, 2010-hez képest a szektor termelése közel 62 százalékkal bővült, ezzel hazánk továbbra is első a régióban. Tavaly augusztushoz képest az épületek építésében harmadával nőtt a termelés. Kiemelte: az építőipari vállalkozások augusztus végi szerződésállományának volumene negyedével–ötödével haladta meg a 2020-as adatot.

A hazai cégek negyven százalékkal több szerződést kötöttek meg, az egyéb építmények építésére vonatkozóknál majdnem másfélszeres a bővülés. Schanda Tamás hangsúlyozta: a jó eredmény elérésében fontos szerepe van az építőipari termékek legutóbb januárig meghosszabbított kiviteléhez kapcsolódó regisztrációs kötelezettségének. A kormány többféle intézkedéssel védi a magyar emberek érdekeit, hogy az otthonteremtési támogatások valóban a családokat szolgálják.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom