Gazdaság

Megfelel a szabályoknak a magyar−orosz gázszerződés

Európai vizsgálat

Nincs semmi törvénytelen a Magyarország és az orosz Gazprom között megkötött gázszerződésben − jelentette ki Josep Borell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikáért felelős képviselője.

Ukrajna azért fordult az EU-hoz, hogy vizsgálja felül a magyar−orosz gázszerződést, ugyanis szerintük az nem felel meg az európai energetikai jogszabályoknak – írta meg az Index a Szohodnyi ukrán hírportál alapján tegnap. Szijjártó Péter szerint a Gazprommal szeptember végén aláírt hosszú távú megállapodás előnyös Magyarország számára, Ukrajna azonban külügyminisztériumi közleményben kijelentette: csalódott a döntés miatt.

Kijev arra kérte az Európai Uniót, hogy vizsgálja meg, megfelel-e az uniós jogszabályoknak a szerződés. Az ország nemcsak az uniótól, hanem a NATO-tól is segítséget kért az ügyben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom