Gazdaság

Másfél millió körüli látogatottsággal zárulhat a világkiállítás

Húsznapos nemzetközi rendezvény

A központi helyszín, a megújult Hungexpo látogatottsága már a hatszázezer főt közelíti. Az országszerte nagy érdeklődés mellett zajló programsorozaton pedig a keddi összesítésig már több mint 1,34 millióan vettek részt – közölte a világkiállítás sajtóirodája tegnap az MTI-vel.

Másfél millió körüli látogatottsággal zárulhat a világkiállítás
Fotó: MH/Purger Tamás

Ismert, a ma záruló, több helyszínen zajló, húsznapos világrendezvényre vonatkozóan annak meghirdetésekor még egymillió látogatóval számoltak, ez a szám viszont nem sokkal a félidő után, a tizenkettedik napon megdőlt, a tegnapi és a mai napot is beleszámítva pedig akár másfélszereződhetett is a résztvevők száma a várakozásokhoz képest.

A budapesti központi helyszín a Hungexpo volt, ahol több állandó tárlattal és befogadott kiállítással, rendezvénnyel várták a látogatókat. A nagyobb rendezvények közül kiemelendő, hogy a világkiállítás adott helyet a 80. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár eseményének.

A Kincsem Parkban a lovasbemutatók mellett solymász- és vadászíjász-bemutatókat is tartottak. A vidéki helyszínek közül kiemelkedik Vásárosnamény, ahol a fővárosi helyszínekkel összhangban a mait is beleszámolva szintén húsz napon át várták a látogatókat, a hivatalos záróünnepséget pedig holnap tartják. Kaposváron állattenyésztési napokat tartottak, a bőszénfai vadasparkban pedig mintegy hosszabbításként ezen a hétvégén interaktív vadetetést rendeznek.

Kapcsolódó írásaink