Gazdaság

Orbán Viktor: A világ legjobb munkásai Magyarországon kell, hogy legyenek

Egy nagy szakmunkásvilág van Magyarországon - hallható a miniszterelnök közösségi oldalán közzétett videóban.

Orbán Viktor: A világ legjobb munkásai Magyarországon kell, hogy legyenek
Orbán Viktor miniszterelnök
Fotó: MTI / MS

„Egy nagy szakmunkásvilág van Magyarországon, ez nem látszik, mert nem olyan szenzációs, mint egy Nobel-díj, meg mint egy felfedezés, de létezik ez a világ, és ez egy sűrű, erős világ, és egymás után dobja ki, adja ki magából az egyre jobb magyar szakmunkásokat.

Egyszer Magyarország is rendezett egy ilyen versenyt, ott is jól szerepeltünk.

Ha jól látom, most világviszonylatban valahol az ötödik-hatodik helyen végeztünk, és ilyen klasszikus szakmákban bizonyulnak a magyarok a legjobbaknak: bútorasztalos, kertépítő, weboldalszerkesztő, fodrász és így tovább.

Majdnem húsz fiatalunk nyert vagy különdíjat, vagy pedig valamilyen érmet. Úgyhogy ezúton is gratulálok nekik is, meg a felkészítő tanároknak is!

Magyarország jövője nem csak a Nobel-díjasokon múlik.

Magyarország jövője azon múlik, hogy lesznek-e világszínvonalú szakmunkásaink. Sőt, a világ legjobb munkásai Magyarországon kell, hogy legyenek, mert másképp nem tudunk a világ legjobb gazdaságai közé tartozni.”

- fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom