Gazdaság

Száz–százötven cég kaphat támogatást a Zöld Nemzeti Bajnokok pályázaton

Technológiaváltási törekvések

Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára tegnap Szatymazon.

Száz–százötven cég kaphat támogatást a Zöld Nemzeti Bajnokok pályázaton
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A politikus a CE Glass Zrt. üzemében tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a hazai vállalkozások az energiahatékonyság, az elektormobilitás, a vízgazdálkodás, a másodnyersanyagok hasznosítása vagy egyszer használatos műanyagok kiváltására irányuló beruházásaikhoz nyerhetnek húszmillió és másfélmilliárd forint közötti, legfeljebb a költségek ötven százalékát fedező forrást.

A programban várhatóan száz-százötven vállalkozás nyerhet támogatást. Az előminősítésre október 22-ig jelentkezhetnek a cégek, a tanúsítványt megszerző vállalkozások pedig novemberben nyújthatják be pályázataikat. A sikeresen pályázó vállalkozásoknak abban az esetben egyáltalán nem kell visszafizetniük a támogatást, ha a magyar gazdaság átlagánál kétszer gyorsabb növekedést érnek el.

Kapcsolódó írásaink