Gazdaság

A kormány az elért eredmények mellett kész további adócsökkentésekre

Nincsenek áthárított terhek

Ahhoz, hogy Magyarország tovább erősödjön, meg kell védeni a munkát terhelő alacsony adókat – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tegnap a kormány közösségi oldalára feltöltött videóban.

Kiemelte: ezt a szándékunkat a magyar emberek is támogatják, a nemzeti konzultáción a válaszadók 98 százaléka nyilatkozott úgy, hogy fontos, hogy a munkát terhelő alacsony adók is alkotmányos védelmet kapjanak. A kormány ezt szem előtt fogja tartani, és készen áll a további adócsökkentésekre, hogy több pénz maradjon a magyar vállalkozásoknál és a dolgozóknál – hangsúlyozta a kormányszóvivő.

A járvány sok mindent megváltoztatott, vannak kormányok, amelyek a válságok árát az emberekkel és a vállalkozásokkal fizettetik meg, pénzt hajtanak be és adót emelnek. A magyar kormány a válságban sem ezt az utat választotta – mondta, kiemelve, hogy a kormány Európa legalacsonyabb társasági adóját biztosítja, és számos kisadót is csökkentett a magyar vállalkozásoknak. Amióta a munkát terhelő adók csökkennek, a gazdaság nő, és a bérek emelkednek – emelte ki Szentkirályi Alexandra.

Kapcsolódó írásaink