Gazdaság

Az előzetesen vártnál jóval nagyobb az érdeklődés a vadászati világkiállítás iránt

Változatos programtematika

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás első öt napján már több mint hetvenezren látogattak el a Hungexpóra. Eddig több mint ötvenezer diák regisztrált a Fátyol Iskolaprogramra, közülük szerda délutánig több mint kétszázötven iskolás csoport és tízezer diák el is látogatott a rendezvényre.

Az előzetesen vártnál jóval nagyobb az érdeklődés a vadászati világkiállítás iránt
Az előzetesen vártnál jóval nagyobb az érdeklődés a vadászati világkiállítás iránt
Fotó: MH/Katona László

A világkiállítás hatodik napján, tegnap megnyílt az első kereskedelmi vásár, a FeHoVa PLUSZ, és folytatódtak a kulturális és vidéki programok is. A rendezvénysorozaton valamennyi helyszínt egybevéve eddig összesen már több mint hétszázötezren vettek részt.

A vásár a koronavírus-világjárvány miatt 2021 februárjában elmaradt, ezt pótolják most a szervezők a világkiállítás keretében. A belépőjegy érvényes a FeHoVa PLUSZ-ra, a nemzetközi vadászati és vadgazdálkodási konferenciára és a Kincsem Park programjaira is. Tegnap a vad és a városlakók kapcsolata állt a középpontban: a belvárosi rókák, a lakóhelyeinken megjelenő vaddisznók és a kertekben feltűnő szarvasok. (JA) A Kincsem Parkban tizenkét órától a Történelmi Lovas Egyesület látványos bemutatóját, majd agarász-, solymász-, elöltöltő fegyveres és vadászíjász-bemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők.

Az Erdővarázs, A pavilon mögötti, szabadtéri helyszínén erdei iskolával és interaktív programokkal várják a gyermekeket és szüleiket, valamint mindazokat, akik szeretnének többet megtudni az örökerdőkről és az állami erdőgazdálkodásról. Az autókért rajongók számára is lesz érdekesség ezen a napon, az E pavilonban.

Kapcsolódó írásaink