Gazdaság

Ma kezdődik a FeHoVa PLUSZ

Az „Egy a Természettel” vadászati és természeti világkiállítás első öt napja során már több mint 70 ezren látogattak el a HUNGEXPO-ra. Eddig több mint 50 ezer diák regisztrált a fátyol iskolaprogramra, közülük szerda délutánig már több mint 250 iskolás csoport és 10 ezer diák el is látogatott a rendezvényre. A világkiállítás hatodik napján, csütörtökön megnyílik az első kereskedelmi vásár, a FeHoVa PLUSZ, és folytatódnak a kulturális és vidéki programok is. a rendezvénysorozaton eddig összesen már több mint 705 ezren vettek részt.

A vásár – aminek a HUNGEXPO E pavilonja ad otthont – a koronavírus-világjárvány miatt 2021 februárjában elmaradt, ezt pótolják most a szervezők a világkiállítás keretében. A világkiállításra váltott belépőjegy érvényes a FeHoVa PLUSZ-ra, a nemzetközi vadászati és vadgazdálkodási konferenciára és a Kincsem Park programjaira is.

A C pavilonban, azaz a konferenciaközpontban tovább zajlik az „Egy a Természettel” Nemzetközi Vadászati és Vadgazdálkodási Konferencia. Csütörtökön a vad és a városlakók kapcsolata áll a középpontban: a belvárosi rókák, a lakóhelyeinken megjelenő vaddisznók vagy a kertekben feltűnő szarvasok.

Az A pavilonban – a World Conservation Forum keretében – déltől egészen zárásig ezúttal is kiváló hazai és nemzetközi előadók lépnek színpadra. Külön érdeklődésre tarthat számot Németh Balázs kurátor hagyományos vadászati módokat bemutató prezentációja, illetve Danene van der Westhuyzen előadása, aki a Namíbiai Hivatásos Vadász Szövetség elnökeként a női hivatásos vadászokról szerepéről és fontosságáról beszél majd. A nap zárásaként Kovács Gergely digitális megoldásokért felelős kurátor a mesterséges intelligencia és az állatvilág találkozásáról tart előadást.

A világkiállítás hivatalos dalát jegyző Kerekes Band lesz a vendége a D pavilonban, a Nimród Caféban 12 órakor kezdődő beszélgetésnek. Ugyanitt 14 órától egy igen izgalmas témát járhatunk körül, a vadászkutyák szerepét a személykeresésben.

A Kincsem Parkban 12 órától a Történelmi Lovas Egyesület látványos bemutatóját, majd agarász-, solymász-, elöltöltő fegyveres- és vadászíjász-bemutatót tekinthetnek meg az érdeklődők. Az Erdővarázs A pavilon mögötti, szabadtéri helyszínén erdei iskolával és interaktív programokkal várjuk a gyermekeket és szüleiket, valamint mindazokat, akik szeretnének többet megtudni az örökerdőkről és az állami erdőgazdálkodásról.

Az autók iránt rajongók számára is lesz érdekesség ezen a napon, az E pavilonban a Gablini Cégcsoport az új, úttörő Ineos Grenadier-t mutatja meg a nagyközönségnek 11 órától.

Ami a vidéki helyszíneket illeti: Fülöpszálláson, a Biczó csárdánál délután 13 órától a rövidszőrű német vizslák nemzetközi főtenyészszemléjére kerül sor. Kaposmérőn, a Kassai-völgyben délelőtt 10 órától történelmi, honfoglaláskori lovas bemutatón és interaktív foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők – előzetes bejelentkezést követően. Tovább zajlanak Vásárosnaményban is a programok, mégpedig a Hunor Vadászházban. A hét vendégei: Erdély-Partium és Hajdú-Bihar megye vadászai, a nagyszínpadon 16 órától pedig a Bakos Zenekar ad koncertet.

Kapcsolódó írásaink

Folytatódik a vasútfejlesztés

ĀSzijjártó: Fontos, hogy központi elhelyezkedésünk nyomán minél több hasznunk legyen a megnövekedett forgalomból + VIDEÓ