Gazdaság

Cél, hogy a diákok megismerjék a munka világát

Tanítsunk Magyarországért

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium arra ösztönzi a magyarországi vállalatokat, hogy csatlakozzanak a Bosch példájára a Tanítsunk Magyarországért programhoz – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a globális társaság budapesti fejlesztési központjában tegnap.

Cél, hogy a diákok megismerjék a munka világát
György László
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Kiemelte: újraindították a program „vállalati mentorlábát”, továbbá tíz cég tizenkilenc telephellyel társult a kezdeményezéshez. A cél, hogy a kistelepülésen élő fiatalok megismerkedhessenek a munka világával és a szakmákkal a vállalatok helyszínein, mentorok segítségével – ismertette az államtitkár a diákoknak és a sajtónak szervezett eseményen. A programban 2019 óta több mint ötezer általános iskolás diák és egyetemista mentor vett részt közel száz településről.

A programhoz korábban huszonhárom cég csatlakozott, vállalva azt, hogy megnyitja irodáit és műhelyeit a diákok előtt – magyarázta. György László elmondása szerint az ITM célja, hogy 2023-ra minden olyan magyarországi diákhoz eljusson a program, akinek segíthet az eligazodásban. A Bosch csatlakozását a kezdeményezéshez mérföldkőnek nevezte, amire korábban „álmukban sem mertek volna gondolni”.

Kapcsolódó írásaink