Gazdaság

Befektetési célországgá válhat Magyarország

Hangsúlyos a munkahelyteremtés

Magyarország Európa egyik legsikeresebb befektetési célországává válik – mondta Sztáray Péter András, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára Debrecenben, a Cosmo Consult IT fejlesztő és szolgáltató központjának átadásán.

Továbbá felidézte: a kormány a koronavírus-járvány során a rendkívül nehéz globális gazdasági helyzetre azzal válaszolt, hogy beindította minden idők legnagyobb beruházásösztönző programját, aminek eredményeként a második negyedévben a valaha mért legnagyobb mértékben, 17,9 százalékkal bővült a gazdaság, ezzel meghaladva a járvány előtti szintet. A külügyi államtitkár az egyik legfontosabb iparágnak nevezte a szolgáltató szektort, jelezve, hogy a Cosmo Consult ötven új munkahelyet teremtő debreceni, illetve szegedi szolgáltató központjainak 785 millió forintos beruházási összköltségét 275 millió forinttal támogatja a kormány – magyarázta  a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára.

Elmondása szerint a szektorban a foglalkoztatottak közel 81 százaléka felsőfokú végzettségű, az átlagéletkor 32 év, és 36 idegen nyelven nyújtanak támogatást ügyfeleiknek. Hozzátette: Debrecen kiemelt terület ilyen szempontból, a város befektetési politikája megtestesülése annak a kormányzati és városvezetői törekvésnek, amely a munkahelyteremtésre és a befektetésekre helyezi a hangsúlyt a járvány késői időszakában is. Az államtitkár elismerően szólt a helyi közoktatási, szakképzési és egyetemi képzési rendszerről, amely hozzájárul, hogy egyre több magas hozzáadott értéket képviselő iparág települjön a városba.

Kapcsolódó írásaink