Gazdaság

Matolcsy György: Átállás hibrid rendszerekre

„Rodger Bakernek teljesen igaza van, amikor azt írja, hogy elkezdődött a verseny az új energiaforrásokért. Valójában ez része az emberi történelemben mindig is jelen lévő nagyhatalmi versenynek” - írta a Magyar Nemzeti Bank honlapján Matolcsy György jegybankelnök, válaszként a a „The Geopolitics of Climate Change: The Race for New Energy” (A klímaváltozás geopolitikája: verseny az új energiaforrásokért) című cikkre.(On geopolitics, 2021. július 12.)

Matolcsy György: Átállás hibrid rendszerekre
Matolcsy György, az MNB elnöke
Fotó: MH

„Az energiaverseny egyben része az emberi tevékenység széles körű elektromosításának is, ami pedig Edison és Tesla kora, és Detroit első elektromos autóbuszai óta folyik. Az emberi kommunikáció elektromosítását az internet megjelenése gyorsította fel” - írta Matolcsy, hozzátéve: az elektromos járművek nemsokára világszerte elterjednek, a folyamat része lesz az emberi agy elektromosítása is a mesterséges intelligencia és a virtuális valóság révén.

A környezetünk elektromosítása az „okos városok” révén átalakítja majd a munkát, az oktatást, a szabadidős tevékenységeket, valamint a szórakozást, mutat rá a jegybankelnök, hozzátéve: a hibrid rendszerekre való átállás minden emberi tevékenységet átformál majd.

Kapcsolódó írásaink