Gazdaság

Megerősödve kerül ki hazánk a válságból

Európában egyedülálló mértékű pénzforrást megmozgatva sikerült élénkíteni a magyar gazdaságot

A magyar gazdaság növekedése az elmúlt negyedévben az egyik legnagyobb volt az Európai Unió­ban, a kormány támogatáspárti gazdasági válságkezelésének köszönhetően az ország megerősödve került ki a válságból. A kormány által az elmúlt egy-másfél évben megfinanszírozott beruházások a gyümölcsüket a következő években fogják meghozni.

Megerősödve kerül ki hazánk a válságból
Magyar Levente: A beruházások hamarosan meghozzák gyümölcsüket
Fotó: MH/Purger Tamás

A magyar kormány megszorításellenes és támogatáspárti gazdasági válságkezelésének köszönhetően Magyarország megerősödve kerül ki a válságból – mondta Magyar Levente a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Vitafort Zrt. beruházásának alapkőletételén tegnap Dabason.

Magyarország növekedése az elmúlt negyedévben az egyik legnagyobb volt az unióban, az ipari termelés több mint tizenhét százalékkal nőtt (a második negyedévben az előző év azonos időszakához mérten) és a mezőgazdaság is szépen teljesített – mondta az államtitkár. Magyar Levente hozzátette: Európában egyedülálló mértékű pénzforrást megmozgatva sikerült a magyar gazdaságot élénkíteni. A kormány által az elmúlt egy-másfél évben megfinanszírozott beruházások a gyümölcsüket a következő években fogják meghozni – tette hozzá.

Pánczél Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a kormány sikeres válságkezelésének köszönhetően Magyarország azon hat európai ország között van, ahol a gazdasági teljesítmény elérte a válság előtti szintet. Hozzátette: a Vitaforthoz hasonló cégeknek köszönhetően lesz lehetősége a kormánynak olyan támogatásokat biztosítani, mint a fiatalok személyi jövedelemadó kedvezménye, vagy a családoknak visszajuttatandó hatszázmilliárd forintnyi személyi jövedelemadó.

Kulik Zoltán, a Vitafort Első Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az 5,098 milliárd forint összértékű beruházást az állam 1,682 mil­liárd forint vissza nem térítendő támogatással segítette. A társaság a versenyelőnyre fókuszál meglévő piacaikon, a fejlesztésnek köszönhetően a ma mintegy kétezer féle terméket előállító vállalat az egyes állatokra egyedenkénti takarmányozást nyújthat majd, akár az auto­matizált, robotizált istállóknak is. A teljesen robotizált takarmánykiosztás az elkövetkező években egyre inkább előtérbe kerül majd, és erre a Vitafort elsőként kíván felkészülni az országban – hangsúlyozta a cég vezérigazgatója.

Kapcsolódó írásaink

Visszapattanás az építőiparban

ĀA fellendülést egyaránt támogathatják a vállalkozások és az állam beruházásai, segítenek a lakásépítések és -felújítások is, ami hozzájárulhat a gazdaság bővüléséhez

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom