Gazdaság

Továbbra is aktív a használtautó-piac

Megdőlhet az értékesítési csúcs

A magyar használtautó-piacon 534 400 személygépkocsi cserélt gazdát augusztus végéig, 3,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban – tájékoztatott a JóAutók.hu tegnapi sajtóközleményében a DataHouse előzetes adatai alapján.

A három nyári hónapban több mint 202 ezer használtautó-átírásra került sor, a közlemény szerint ez a második legmagasabb nyári érték. Tavaly nyáron ennél is magasabb, majdnem 216 ezres forgalmat mértek június és augusztus között, de ez egyértelműen a koronavírus-járvány miatt bevezetett tavaszi lezárások során kiesett vásárlások pótlásának hatása volt – jelezte a közlemény szerint Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy az őszi hónapokra is kedvezők az előjelek, így megdőlhet a 2019-ben beállított, 808 ezres éves csúcs. A JóAutók.hu honlap szerint a további aktivitást jelentősen segíti, hogy sok vásárló az új autók áremelkedése, valamint az egyre súlyosabb chiphiány következtében jelentősen megnőtt szállítási határidők miatt a használtautó-piacon keresi a következő autóját, annak ellenére, hogy itt is áremelkedés következett be.

Kapcsolódó írásaink