Gazdaság

Látványos programokkal nyílik meg a vadászati világkiállítás

Egy a Természettel

Minden készen áll a világkiállításra, nincs akadálya a rendezvénysorozat megnyitásának – nyilatkozta tegnap az MTI-nek az Egy a Természettel és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos a rendezvény helyszínén, a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Kovács Zoltán szerint a világkiállítás a vadgazdálkodás, a természetvédelem, a fenntarthatóság jelentősége mellett méltóképp fogja bemutatni országot az érdeklődőknek. Szombaton már láthatók lesznek a rendezvényre érkező országok standjai, mellettük a World Conservation Forum megnyitóján is részt lehet venni.

A hétvége kiemelt rendezvényeként kutyás és lovas programokat, solymász- és íjászbemutatót, vadászkürtbajnokságot tartanak, délutánra pedig koncerteket szerveznek mindkét nap. Az események közül a horgászati és vadászati programokat, fegyver- és trófeabemutatókat, az óriás akvá­riumokat, a gasztronómiai kínálatot emelték ki. A kiállítás a magyar vadászati kultúra évszázadait mutatja be, a családosokat pedig gyermekfoglalkoztatóval is várják.

A közlekedés rendjének és a terület közbiztonságának fenntartásában a polgárőrség is részt vesz a hétvégén – tájékoztatta az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) tegnap az MTI-t. Kiemelték: a szakmai segítségről Kovács Zoltán kormánybiztos, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott és Túrós András, az OPSZ elnöke állapodott meg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom