Gazdaság

A magyar kormány elfogadta a helyreállítási és újraindítási programot

Elindulnak a fejlesztések

Amilyen teljesítményre az ember korábban képes volt, arra egy új időszakban is képes kell hogy legyen, sőt, ezt még akár növelheti is – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi médiában feltöltött videójában.

A magyar kormány elfogadta a helyreállítási és újraindítási programot
Varga Mihály
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány ezért hozott már a járvány időszaka alatt olyan gazdaságvédelmi és gazdaság-újraindítási intézkedéseket, hogy az ország még gyorsabban tudjon fejlődni és minél gyorsabban elérje a korábbi teljesítményt. A miniszter a Jász-Expón kiemelte: a térség lakói be tudták bizonyítani, készek arra, hogy együtt dolgozzanak mindazokkal, akik a térség, az ország érdekét tartják szem előtt.

A magyar kormány elfogadta a helyreállítási és újraindítási programot, amelyben több mint kétezer-ötszázmilliárd forintnyi beruházást kíván megvalósítani a következő években – mondta. Ezt a gazdaságfejlesztést el kell indítani az ország minden területén – hangsúlyozta a pénzügyminiszter, hozzátéve: nem azért hoznak létre programokat, hogy bármilyen ok miatt félbehagyják azokat.

Ez volt az egyik legfontosabb oka annak, hogy a kormány úgy döntött: hitelből, de elindítja a fejlesztést, és nem várja meg a brüsszeli pénzek megérkezését. Varga Mihály hozzátette: ez a pénz jár Magyarországnak, ha a politikai viták lezárulnak, és megkapjuk a pénzt, ebből gyorsabb ütemben fogunk törleszteni. A magyar gazdaság 2021 második negyedévében elérte, sőt meg is haladta a járvány előtti időszakot jellemező teljesítményt, az ipari termelés az év első felében már tizenhét százalékkal emelkedett, emellett folyamatosan növekednek a beruházások – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink