Gazdaság

Emlékparkot avattak báró Schell József tiszteletére

Vadászati kultúra

Átadták a magyar vadászrajzművészet egyik legmarkánsabb alakja, báró Schell József (1900–1970) tiszteletére kialakított parkot a Nagysalléri Gazdálkodási és Turisztikai központban tegnap.

Kovács Zoltán, az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztosa kihangsúlyozta: a nyolc nap múlva kezdődő világkiállítás egyik küldetése, hogy helyreállítsa a magyar történelem szerves részét képező hagyományokat. Kiemelte: a báró Schell József Vadászati és Természeti Emlékpark átadásával megkezdődik a Sefag Zrt. vezetésével alakult Somogy Megyei Konzorciumnak a világkiállításhoz kapcsolódó, több mint negyven programból álló rendezvénysorozata.

A programok rávilágítanak arra a tartalomra, amelyet a Hungexpón meg fogunk mutatni Magyarországnak és a világnak, azaz mindazokra a kulturális, történelmi és szakmai elemekre, amelyek a vadászatot, a vadászati kultúrát az egyetemes emberi és ezen belül az egyetemes magyar történelem és kultúra szerves részévé teszi.

Kapcsolódó írásaink