Gazdaság

A hazai vidékfejlesztési program támogatása egyedülállóan magas

Újabb pályázati lehetőség

Nem véletlen, hogy Európában sehol máshol nincsen olyan magas támogatása a vidékfejlesztési programnak, mint Magyarországon – jelentette ki Nagy István agrárminiszter szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben.

Az agrárminiszter a 19. Csengeri Almanapok megnyitóján beszédében elmondta: a közös agrárpolitika (kap) forrásainak nemzeti társfinanszírozási mértéket a kormány nyolcvan százalékra emelte meg, ami háromszor nagyobb összeg, mint a korábbi években volt. A tárcavezető, Forján Zsolt (Fidesz–KDNP) a magyar–román határ melletti kisváros polgármesterének egy helyi almafeldolgozó létrehozására tett javaslatára reagálva kifejtette, hogy most is nyitva van egy olyan pályázati lehetőség, amellyel egy ilyen élelmiszeripari üzemet meg lehet építeni – derült ki a megnyitón.

Továbbá Nagy István kiemelte: a kormány akár ötmilliárd forint támogatást is tud adni ahhoz, hogy egy ilyen komoly üzem megvalósulhasson Csengerben. A miniszter elmondása szerint a világ értékválságban szenved, keresi azokat az identitási pontokat, amelyekhez viszonyulhat. A magyaroknak azonban megvannak ezek a fontos pontok, a hit, a hagyomány és a kultúra, „innen jön a segítség” – fogalmazott Nagy István.

Az eseményen Kovács Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy ezen a fesztiválon a térség egyik legfontosabb termékét, a csengeri almát ünneplik. Minden arról szól, hogy tudjuk a magyar vidéki életet élhetővé és gazdaságossá tenni, és lelkületileg magyarnak megtartani – mondta a nagyobbik kormánypárt térségi képviselője.

Kapcsolódó írásaink

Magyar alapanyagokkal az erősebb gazdaságért

ĀA vidékfejlesztési támogatások révén a gazdaságba soha nem látott mértékű források kerülnek, ez valamennyi hazai, élelmiszer-ellátással foglalkozó térség számára meghatározó lesz