Gazdaság

Továbbra is kulcsfontosságúa felnőttképzések támogatása

Munkaerőpiaci igények

A technológiai fejlődés miatt gyorsan változó munkaerőpiaci igényekkel indokolta a felnőttképzési támogatás meghirdetését az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára tegnap a Kossuth rádióban.

György László hangsúlyozta: az állami hozzájárulás nem ingyenpénz, a jelentkező vállalkozásoknak legalább egy évig tovább kell foglalkoztatniuk a képzésben részt vevő alkalmazottakat, fizetésüket pedig a minimálbér emelésénél nagyobb mértékben kell bővíteni. A pályázati forrást az általános szakmai képességek javítása mellett kompetenciaképzésekre, az informatikai képességek fejlesztésére és nyelvi képzésekre lehet igényelni. György László júniusban jelentette be, hogy a kormány felnőttképzési támogatást hirdet meg hetvenmilliárd forintos keretösszeggel.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom