Gazdaság

Rekordszámú érdeklődés a babaváró kölcsön iránt

A két éve indult támogatott konstrukció jelentős segítséget nyújt a magyar családoknak, eddig több mint 211 milliárd forint összegben folyósították

Óriási érdeklődés mutatkozik a Magyar Bankholding tagjainál is igényelhető babaváró kölcsön iránt: indulása óta a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport együttesen több mint 211 milliárd forint kölcsönt folyósított az ügyfeleiknek. Az államilag támogatott hitelkonstrukció a gyermekvállalás előtt álló házaspároknak nyújt segítséget – írta tegnapi sajtóközleményében a Magyar Bankholding.

Rekordszámú érdeklődés a babaváró kölcsön iránt
A program kedvező feltételek mellett biztosít szabad felhasználású hitelt
Fotó: MH

A babaváró támogatást a 2019. július 1. és 2021. június 30. közötti időszakban a Budapest Bank 37,17 milliárd, az MKB Bank 35,11 milliárd, a Takarék Csoport pedig 139,35 milliárd forint értékben folyósította, ezzel a házaspárok eddig összesen több mint 211 milliárd értékben igényelték a terméket a Magyar Bankholding tagbankjainál – derült ki a társaság tegnapi közleményéből. Az ügyfelek döntő többsége a maximális, tízmillió forintos összeget kérvényezte.

A Magyar Bankholding 2021 márciusában fogadta el a tagbankok egyesítésére vonatkozó ötéves stratégiáját, amelynek meghatározó eleme, hogy Magyarország második legnagyobb bankja a teljes piaci spektrumot és minden ügyfélszegmenst ki tud szolgálni.

A bankcsoport a saját termékek mellett állami és jegybanki kedvezményes konstrukciók közvetítésével a magyar családok aktív támogatását is célozza. A két éve indult babaváró program kedvező feltételek mellett biztosít szabad felhasználású kölcsönt. A 2019. július 1-je és 2022. december 31-e közötti időszakban igényelhető kölcsönre az állam kezességet vállal. Az államilag támogatott hiteltermék maximális összege tízmillió forint, és legfeljebb húsz évre igényelhető – fogalmazott a Magyar Bankholding.

„A Magyar Bankholding és annak tagbankjai számára is kiemelt jelentőséggel bír, hogy az állami kezdeményezésre megvalósuló családtámogatási programokból maximálisan kivegyük a részünket. Meggyőződésem, hogy az erre épülő hitelkonstrukciók jelentős segítséget nyújtanak a magyar családoknak, ezért is váltak és válnak a jövőben is az elsők között elérhetővé a három pénzintézet ügyfelei számára ezek a termékek.

A hazai tekintetben egyik legszélesebb, saját és állami hiteltermékeket biztosító termékportfóliónkkal, valamint az ország legnagyobb fiókhálózatával a felmerülő finanszírozási igények teljes körű kielégítését kívánjuk biztosítani” – mondta Barna Zsolt, a Magyar Bankholding igazgatóságának elnöke.

Kapcsolódó írásaink