Gazdaság

A támogatási lehetőségeket ki kell aknázni

Mezőgazdasági sikerek

A támogatási lehetőségek kiaknázásával valósítható meg a mezőgazdaság sokszínűsége, stabilitása és versenyképessége – mondta Nagy István agrárminiszter a Hortobágy-Faluvéghalma Kft. húsfeldolgozó üzemének ünnepélyes átadásán tegnap Hajdúszoboszlón.

Az új épületek megújuló energiát alkalmazva a legmodernebb technológiákat vonultatják fel. Azzal, hogy egy kézben marad a tevékenység – a legelőtől az asztalig –, biztonságos, kiszámítható termelést valósít meg a családi gazdaság – tette hozzá a miniszter.

A család sikeres életútját példaként állította a többi ágazat művelői számára, pályázásra buzdította a gazdatársadalmat, hiszen akár ötmilliárd forintot is elnyerhetnek. Katona Imre tulajdonos, ügyvezető elmondta, hogy szarvasmarha-telephelyeiken pásztoroló legeltetéssel foglalkoznak, Magyarországon egyedül ő rendelkezik Japánból származó wagyumarha-tenyészettel.

Kapcsolódó írásaink

Újra bíznak a magyar állategészségügyben

ĀA baromfihús-fogyasztást ösztönző kampánnyal azt üzenik, hogy a hazai mezőgazdaság képes és tud kiváló minőségben biztonságos és egészséges termékeket előállítani