Gazdaság

Augusztusban lassult a gazdasági aktivitás növekedése az euróövezetben

Romló statisztikák

Lassult júliushoz képest a gazdasági aktivitás növekedése augusztusban az euróövezetben a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzési menedzserek körében végzett felmérése alapján.

Az intézet augusztusi felmérésének előzetes adatai szerint a feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatok összesítésével képzett kompozit beszerzésimenedzser-index (BMI) kéthavi mélypontra, 59,5 pontra süllyedt a júliusi 60,2 pontról, ami két évtizedes csúcs volt.

Elemzők kevésbé romló mutatóra, 59,7 pontra számítottak. A szolgáltatóipari BMI 59,7 pontra, kéthavi mélypontra gyengült a júliusi 59,8 pontról. A feldolgozóipari  BMI hat havi mélypontra, 61,5-re esett. A Markit a feldolgozóipari BMI augusztusra vonatkozó végleges adatát szeptember 1-jén, a szolgáltatóipari és a kompozit BMI adatait pedig szeptember 3-án közli.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom