Gazdaság

Kikapcsolódni vágyó magyarok sokasága fedezi fel újra gyógyfürdőinket

Újabb beruházások

A hajdúszoboszlói gyógyfürdőt üzemeltető Hungarospa Zrt. árbevétele 2019-ben rekordot ért el, 5,34 milliárd forinton, majd a rákövetkező évben majdnem felére zuhant a járvány miatt.

Kikapcsolódni vágyó magyarok sokasága fedezi fel újra gyógyfürdőinket
Még ez az év is gyenge lesz, de a magyar vendégek már többen jönnek, mint korábban
Fotó: MH

Még ez az év is gyenge lesz, de a magyar vendégek már többen jönnek, mint korábban – írta a Világgazdaság tegnap. A hatalmas bevételcsökkenés ellenére a járvány nem rendítette meg a helyi önkormányzat tulajdonában álló társaság pénzügyi helyzetét – mondta Kircsi Lajos vezérigazgató. Az elmúlt évtizedek beruházásai után mintegy félmilliárd összegű értékcsökkenési leírást számoltak el, így 2020-ban is pozitív maradt az üzemelési tevékenységgel összefüggő cash flow, és a veszteségmérséklésben fontos szerepet játszottak a kormányzati támogatások.

A három és félmilliárd forintos, magasabb minőségi igényeket kielégítő szabadtéri wellness fürdő létrehozását a kormány másfél milliárd forinttal támogatta. Május elsején tudtak újra nyitni. Kezdetben a járványügyi korlátozások miatt a 2019. évi vendégforgalomnak csak ötven százalékát sikerült elérni. Júliustól a korlátozások feloldása után a belföldi vendégszám ugrásszerűen növekedett, jelentősen meghaladva a járvány előtti időszakot.

Kapcsolódó írásaink