Gazdaság

Megjelent a MEKH júliusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata

Nyár elején Európa egyes nagyvárosaiban jelentős drágulást tapasztaltak a fogyasztók a földgáz árában és a villamos energia árának emelkedése is megfigyelhető volt, ennek ellenére a lakossági fogyasztók Magyarországon továbbra is a legkedvezőbb energiaárakkal számolhatnak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) júliusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata szerint.

A földgáz lakossági átlagára 2021 júliusában 2,87 eurócent volt kilowattóránként Budapesten, amely a felmérésben szereplő uniós fővárosok között a legolcsóbb. A lakossági fogyasztók villamos energia átlagára 10,59 eurócent/kilowatt volt, amely a vizsgált fővárosok listájában, az uniós országok közül az első helyre rangsorolja a magyar fővárost.

A MEKH nemzetközi sztenderdek alapján kidolgozott havi árösszehasonlítása az európai fővárosok villamosenergia- és földgázárait mutatja be. A vizsgálat adatai alapján kiszámított végfelhasználói árinformációk szerint Európa legalacsonyabb energiaáraival kalkulálhatnak a magyar lakossági fogyasztók.

Kapcsolódó írásaink