Gazdaság

Kezdetét veszi az egyik legforgalmasabb, Budapestre vezető vasútvonal felújítása

Gyors ütemű fejlesztések

Megkezdődik a Budapest–Lajosmizse–Kecskemét közötti, 142-es számú vasútvonal teljes körű felújításához szükséges tervek elkészítése – jelentették be tegnap Kecskeméten.

Kutnyánszky Zsolt, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedési operatív programokért felelős helyettes államtitkára a kecskeméti Neumann János Egyetemen elmondta: a vasútvonalon tervezett fejlesztések eredményeként gyorsabban és sűrűbben közlekedhetnek a vonatok a Budapest–Kecskemét-vonalon. A kormány az ország minden részében a közlekedési hálózatok és szolgáltatások gyors ütemű fejlesztésével erősíti a vállalkozások versenyképességét és javítja a családok életminőségét – magyarázta.

Továbbá emlékeztetett: a villamosított vasúti vonalszakaszok hossza meghaladja a 3200 kilométert, és tavaly álltak forgalomba az emeletes motorvonatok Cegléd és Vác között, amelyek idén nyártól már a Balatonnál is közlekednek. A nagy kapacitású, hatszáz férőhelyes járművekből 2022 év végéig negyven darabot szállít le a gyártó.

Kapcsolódó írásaink