Gazdaság

Történelmi csúccsal zárta az elmúlt hetet a Budapesti Értéktőzsde

Erősödő részvények

Növekvő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a múlt héten, a BUX 50 050,88 ponton, történelmi csúcson zárt pénteken, 1439,93 ponttal, 2,93 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél.

A részvénypiac heti forgalma 46,577 milliárd forint volt a múlt heti 38,920 milliárd után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek. Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában felidézte: rekordmagasságba emelkedett a BUX index a hazai gyorsjelentési szezon első hetében. Ezen a héten érkezik a Magyar Telekom és az OTP beszámolója. A múlt hét híreiből kiemelték, hogy Matolcsy György szerint nem szabad kapkodni az euró bevezetésével.

Az MNB elnöke a forint 75. születésnapja alkalmából jelentetett meg egy véleménycikket, amelyben leszögezi, hogy a kormány és az MNB tartja magát az euró bevezetésének kötelezettsége mellett, ugyanakkor csak biztonságos és sikeres bevezetést tart elfogadhatónak. Kiemelte, hogy önálló monetáris politikával jobban lehetett kezelni a 2011-es euróválságot és a koronavírus által okozott válságot is.

Kapcsolódó írásaink