Gazdaság

A sikeres mezőgazdaság alapja a magyar méhésztársadalom tevékenysége

Veszélyben a beporzás

A magyar méhészek tudása, illetve felelőssége, a méhcsaládokkal végzett tevékenység a sikeres mezőgazdaság alapja, kulcsa, és ezért jár nekik a megkülönböztetett figyelem – közölte az agrárminiszter Jászberényben.

Nagy István a 33. Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó megnyitóján azt mondta, köszönet illeti a magyar méhésztársadalmat az elmúlt egy év nehézségei, a koronavírus-járvány és az időjárási körülmények ellenére tanúsított helytállásért, hiszen a méhészek a beporzás biztosításával és a méztermeléssel olyan nagy szolgálatot tettek a magyar mezőgazdaságnak, ami pénzben nem kifejezhető.

A magyar méhészek megmutatták, mire képesek, ezért mindent el kell követni annak érdekében, hogy folytathassák tevékenységüket – fogalmazott a tárcavezető, jelezve: Magyarországon ennek érdekében a méhésztársadalom kapott először teljeskörű adómentességet. Rámutatott: Európa-szerte elöregedőben van a méhésztársadalom, maga a méztermelés mint gazdasági tevékenység pedig önmagában „nehezen áll meg a lábán”. Ezekből pedig az következik, hogy veszélyben van a beporzás – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink