Gazdaság

Háromszáz hektárnyi bővítés Fényeslitkén

Logisztikai beruházások

Három ütemben, akár további háromszáz hektárral is bővülhet a jelenleg 145 hektáros fényeslitkei ipari park, erre mintegy húszmilliárd forintot fordít a beruházó East-West Intermodális Logisztikai Zrt. – közölte a társaság vezérigazgatója tegnap a felső-szabolcsi községben.

Tálosi János az önkormányzat és a beruházó erről szóló megállapodásának aláírását követően elmondta, a társaság a települési és szabályozási terv módosításának jóváhagyása után elindítja az első száz hektár fejlesztését, és az igényeknek megfelelően további száz-száz hektárt szeretnének az immár ipari és technológiai parknak nevezett létesítmény területébe bevonni.

Felidézte, a jelenlegi parkban 85 hektáron épül az East-West Gate (EWG) intermodális vasúti logisztikai terminál is, amely 2022 első negyedévében üzembe állhat. A beruházás nagyságának érzékeltetésére Tálosi János elmondta: a BMW-gyár négyszáz hektárt foglal el.

Kapcsolódó írásaink

A jövő útjain Zalában

Ā„A segélyalapú helyett munkaalapú társadalom által az emberek anyagi biztonságán túl olyan fejlődési pályára álltunk, amelynek köszönhetően a következő évtizedek nyertesei lehetünk”