Gazdaság

Biztonságosnak tartja az online vásárlást a fogyasztók egyharmada

Bizalom a bankok iránt

Miközben a fogyasztóknak csak 29 százaléka érzi kifejezetten biztonságosnak az internetet, több mint felük mégis gyakran vásárol a világhálón az egyik vezető kiberbiztonsági vállalat, az ESET felmérése szerint.

Az adatok alapján az online pénzügyi szolgáltatások (fintech) valamilyen formáját 62 százalékuk használja, de csak 17 százalékuk érzi úgy, hogy megfelelő információ áll rendelkezésére a kockázatokról. A kutatásból kiderült, hogy az emberek 57 százaléka ma már gyakrabban használja az online vagy mobil bankokat, és 21 százalékuk jobban érdeklődik a saját pénzügyeivel kapcsolatos ügyintézés iránt, mint korábban.

A 18–44 év közötti korosztályból minden ötödik válaszadó csatlakozott egy virtuális bankhoz, és minden tizedik fogyasztó kezdte el először használni a fintech platformokat. A válaszadók 83 százaléka számolt be arról, hogy online kezeli bankszámláját, 24 százalékuk kizárólag mobilalkalmazást használ. Az emberek 39 százaléka biztonságban érzi magát az online bankolás során, amiből az ESET kutatása alapján egy globális trend rajzolódik ki, miszerint a biztonság és a fogyasztói bizalom tekintetében a bankok megelőzik a kiskereskedőket.

Kapcsolódó írásaink