Gazdaság

Új korszakot nyit a közlekedésben a Zöld Busz Program

Klíma- és természetvédelmi akcióterv

Megszületett a döntés a Zöld Busz Program első, elektromos meghajtású buszok beszerzésére és a kapcsolódó infrastruktúra kiépítésére benyújtott pályázatairól, így az eddigi legnagyobb elektromos autóbusz-beszerzés valósulhat meg hazánkban – derült ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből.

A kedvezményezett városok és közszolgáltatók részére a támogatási szerződések megkötése és a támogatási összegek kifizetése augusztusban megkezdődik, így százhuszonhárom elektromos autóbusz és négy önjáró trolibusz beszerzése történhet meg a közeljövőben. Emellett hamarosan új pályázat nyílik, amely a Zöld Busz Program még több városra való kiterjesztésére biztosít lehetőséget.

A Volánbusz idén tavasszal száz elektromos autóbusz beszerzésére nyújtott be sikeres pályázatokat a Zöld Busz Programban. Így jövőre Székesfehérváron, Győrben, Zalaegerszegen, Szolnokon, Egerben és Szegeden és Budapesten állhatnak forgalomba az új autóbuszok. A beszerzésnek köszönhetően javulhat a városok levegőminősége – írták a közleményben.

Kapcsolódó írásaink