Gazdaság

Környezetbarát módon kell felhasználni az akkumulátorokat

Minden zöldtechnológia előtt nyitva kell tartani a fejlődés lehetőségét, így a kormány többek között az elektromobilitás, a fejlett bioüzemanyagok elterjedését is támogatja

Az akkumulátorok klímabarát gyártása mellett gondoskodnunk kell arról, hogy környezetbarát módon hasznosítsuk a már nem használt akkumulátorainkat. Az akkumulátorok életciklusának meghosszabbítása napjainkban reális lehetőséggé vált, az épületeinkben, utcai világításokban is továbbhasznosíthatjuk őket – mondta lapunknak Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

Környezetbarát módon kell felhasználni az akkumulátorokat
Steiner Attila: Sokszor az egyik klímatudatossági lépés generálja a következőt
Fotó: MH/Purger Tamás

– Miért jobbak az elektromos autók a benzinhajtású járműveknél?

– Az elektromos autók használata számos előnnyel járhat a felhasználója és a környezet számára. Ha környezet- és klímavédelmi szempontból közelítünk a témához, elsősorban a helyi károsanyag-kibocsátás csökkenését kell megemlítenünk, a levegőminőség javulása ugyanis növeli a lakosság életminőségét, így az egészségügyi költségek csökkenésére is hat. Az elektromos autók sokkal halkabbak a belsőégésű motorral rendelkező társaiknál, így a légszennyezés mellett a zajszennyezést is csökkentik.

Emellett az elektromos autóba töltendő elektromos áramnak Magyarországon már ma is jóval kisebb a karbonlábnyoma, mint az EU sok országában előállított áramnak, és 2030-ban már 90 százalékban karbonmentessé válik a hazai villamosenergia-előállítás. Ehhez hozzátartozik az is, hogy az áram akár otthon, megújuló alapon is előállítható, ami sokkal környezetkímélőbb megoldás, mint a benzin vagy a gázolaj elégetése. Megjegyzendő, hogy sokszor az egyik klímatudatossági lépés generálja a következőt, így például sok elektromos autós telepít napelemet is, és ez fordítva is igaz.

– Gazdasági szempontból nézve ez milyen előnyökkel jár?

– Ha gazdaságosság szempontjából vizsgáljuk a kérdést, az alacsony fenntartási költségek szintén az elektromos autó mellett szólnak. Az alacsony fenntartási költségek magukba foglalják azt is, hogy az e-autók töltéséhez kapcsolódó költségek is alacsonyabbak, elérhetőbbek, mértékük nem függ közvetlenül az olajárak ingadozásától. Az éves karbantartási költségek is kisebb mértékben terhelik meg a pénztárcánkat, amit többek között az tesz lehetővé, hogy az elektromos autók egyszerűbb és nagyságrendekkel kevesebb alkatrészből állnak, és a fékek kopása is minimális.

– Milyen előnyökkel jár a zöld rendszám?

– A kormány által 2015-ben bevezetett zöld rendszám is pénzügyi előnyöket biztosít az elektromos autók tulajdonosai számára, akik mentesülnek a gépjárműadó, a cég­autóadó, a regisztrációs adó, valamint az átírási illeték fizetése alól. Az önkormányzatok az elektromos autók számára történő ingyenes parkolási lehetőség felkínálásával is ösztönözhetik a lakosságot környezetkímélő közlekedési formák választására.

Az elektromos személygépkocsik megvásárlása a pályázati támogatásoknak, alacsony fenntartási és karbantartási költségeknek, valamint az olyan ösztönző intézkedéseknek – mint a zöld rendszám intézménye és a kapcsolódó adózási kedvezmények – köszönhetően nem jelent kifejezetten nagyobb anyagi terhet, mint a belsőégésű autók beszerzése.

– Az akkumulátorok környezetszennyező hatása ellen mit lehet tenni?

– Az energia- és klímapolitikai célkitűzések megvalósításához, a hazai járműipar és a közúti közlekedés elektrifikálásához is szükséges az akkumulátoripari kapacitások megteremtése. Magyarország adottságai alapján az európai akkumulátoripar egyik termelési központjának számít. Hazánk zöldiparfejlesztési eredményeinek köszönhetően 2030-tól 90 százalékban karbonmentes áram felhasználásával fog történni Magyarországon az akkumulátorok gyártása is és működtetése is.

– Létezik környezetbarát felhasználás az akkumulátoroknál?

– Az akkumulátorok klímabarát gyártása mellett gondoskodnunk kell arról, hogy környezetbarát módon hasznosítsuk a már nem használt akkumulátorainkat. Az akkumulátorok életciklusának meghosszabbítása napjainkban reális lehetőséggé vált, az épületeinkben, utcai világításokban is továbbhasznosíthatjuk őket.

Sőt ma már arra is van példa, hogy olyan robotokba építik be az akkumulátorokat, amelyek újabb elektromos autók összeszerelésén dolgoznak. A tényleges ártalmatlanítás vagy inkább újrahasznosítás kapcsán pedig a zöldtechnológiai innovációk minden bizonnyal előremutató megoldásokkal fognak szolgálni már a közeljövőben is.

– Hosszabb távon miért érdemesebb az akkumulátort választani?

– A közlekedési ágazatból származó kibocsátások csökkentése érdekében az Európai Unió egyre szigorúbb jogszabályokat fogad el. A jelenlegi technológiai fejlettség ismeretében a tisztán elektromos autók vásárlásával a klímasemleges jövőbe, az egészségünk megőrzésébe, életminőségünk növelésébe és abba is befektethetünk, hogy az ökoszisztémánkat jobb állapotban őrizhessük meg gyerekeink és jövő nemzedékei számára.

Lenyűgöző, ahogy az egyes technológiák fejlődnek akár a motortechnika, akár a bioüzemanyagok gyártása vagy épp a hidrogén-tüzelőanyagcellák terén. Mi azért dolgozunk, hogy minden technológia megkaphassa azt a támogatottságot, amellyel eljuthat a piacképesség szintjére, onnan pedig már a verseny és a vásárlók választása fog majd szelektálni.

– Miért nem választják többen az elektromos autókat? Van alapja annak, hogy azért maradnak inkább a hagyományos járműveknél, mert ha az akkumulátor meghibásodik, akkor drágább lenne megjavíttatni, mint új járművet venni?

– Minden új technológia bevezetésénél vannak kezdeti félelmek, az elektromobilitás esetén ezt az autógyártók úgy is próbálják áttörni, hogy akár nyolc év teljesítménygaranciát is adnak az akkumulátorokra. Egyébként folyamatos a fejlesztés ezen a téren is: az akkumulátorok hőszivattyús hűtése, a cellák más módon történő elhelyezése, illetve sok más vonatkozásban is újabb és újabb termékek jönnek ki.

Ezek eredményeként jelentősen javult az energiasűrűség is, tehát egy adott méretű és tömegű akkumulátor már akár másfélszer több energiát tárol, mint a pár évvel ezelőttiek – ráadásul mindezt olcsóbban érhetjük el. Meggyőződésem, hogy aki ma új elektromos járművet vásárol, az már egy megbízható, fejlett technológia mellett teszi le a voksát.

– Mit jelent a Zöld Busz Program?

– Az elektromobilitás nemcsak az egyéni járműhasználók, de a tömegközlekedés számára is lehetőség, ezért is hoztuk létre a Zöld Busz Programot. Hiszek benne, hogy az elektromos járművekkel kapcsolatos kezdeti aggályok leküzdésében nagy szerepe van annak, hogy nagyobb városainkban sorra jelennek meg az elektromos buszok először tesztelésre, majd pedig pályázati támogatást biztosítunk a településeknek a járműflottáik folyamatos cseréjére.

– Létezik, illetve létezni fog egy olyan megoldás, ami nem fogja szennyezni a környezetet?

– A közösségi közlekedés természetszerűleg egy olyan lehetőség, amely nagyságrendi javulást eredményezhet a környezetvédelemben, emiatt is szükséges környezetkímélő, komfortos, vonzó közösségi közlekedési szolgáltatások nyújtására törekednünk.

A közlekedési szektorból származó károsanyaganyag-kibocsátás csökkentéséhez, a klímasemlegesség eléréséhez általánosságban nem egyetlen út, nem egyetlen megoldás vezet. Minden zöldtechnológia előtt nyitva kell tartanunk a fejlődési lehetőséget, így a kormány az elektromobilitás, a hidrogéntechnológia, a fejlett bioüzemanyagok és szintetikus üzemanyagok elterjedését egyaránt támogatja. Úgy gondolom, hogy e technológiák egymást kiegészítve juttathatnak el minket a klímabarát jövőhöz.

Kapcsolódó írásaink

Gyarapítani kell az erdőket

ĀKözös felelősség az erdők megőrzése és gyarapítása, hiszen az eltűnésükkel együtt az emberek mostani életformája is veszélybe fog kerülni – mondta Zámbó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára