Gazdaság

Ötvenmilliárd forinttal támogatják a kerékpárút-építést

Érdemes nyeregbe pattanni

Megközelítőleg nyolcszázötven kilométernyi kerékpárútszakasz kivitelezését és előkészítését támogatják összesen ötvenmilliárd forinttal – közölte az Innovációs és Technológiai Miniszté­rium (ITM) tegnap a tárca Facebook-oldalán.

Továbbá hangsúlyozták, hogy a kerékpározás elterjedtségében a keleti országrész mutat példát, az Észak-Alföldön élők negyede, a dél-alföldiek harmada biciklizik napi rendszerességgel, nyugaton pedig a helyi léptékű beruházások mellett a turisztikai célú összeköttetések bővítésével, korszerűsítésével is igyekeznek kedvet csinálni a nyeregbe pattanáshoz.

Az ITM nyomatékosította, hogy a leggyorsabban előkészített elemek kivitelezése már befejeződött, a fővárostól északra Dunakeszi és Szentendre felé átadták az új kerékpárutakat. A kivitelezési projektekben a már említetteken túl jövőre elkészülnek a Gönyű–Komárom és Dunaalmás–Süttő szakaszok is. Legkésőbb a következő év első felében rendelkezésre állnak majd a Komárom–Dunaalmás, a Süttő–Lábatlan–Esztergom–Dömös és a Budapest–Érd–Százhalombatta szakaszok tervei – közölte az ITM.

Kapcsolódó írásaink