Gazdaság

A pandémia nyertese a hazai horgászágazat, jelentősen fehéredett a rendszer az elmúlt időben

Rekordszámú regisztrált

A koronavírus miatt a karantén alatt itthon is rengetegen választották a horgászatot. A szektor teljes árbevétele bő húsz százalékkal magasabb volt tavaly, mint 2019-ben.

A 2020-as bevétel elérheti a negyvenmilliárd forintot. A tendencia idén is folytatódhat, mintegy 45 milliárd forintra számíthat az ágazat. Hazánk jelenleg az édesvízi világranglista-vezető a horgászsportban – mondta a számos közfeladatot is ellátó Magyar Országos Horgászszövetség elnökhelyettese, Dérer István a Növekedés.hu-nak.

Mint mondta, a horgászszövetség HORINFO informatikai szakrendszerében már bőven meghaladja a 700 ezer főt az érvényesen regisztrált horgászok száma. Erre a növekményre még nem volt példa hazánkban – tette hozzá.

A rendszer kifehérítése mellett a kedvező lehetőségek, a színvonalas versenyek és legfőképpen a horgászat egyfajta társadalmi újraértékelése miatt előkerültek az évek óta passzív horgászok is, de újként a hölgyek és a legifjabbak is egyre gyakrabban felbukkantak a regisztrációs rendszerben. A hölgyhorgászok száma 69 ezer fő felett alakult tavaly, a gyermekeké pedig 74 ezer felett van, hiszen már hároméves kortól lehet kis horgászpalántának jelentkezni.

Kapcsolódó írásaink