Gazdaság

A technológia sikere a generációváltástól is függ

Precíziós gazdálkodás

Magyarországon a precíziós gazdálkodást elsősorban a negyven évnél fiatalabb, felsőfokú végzettséggel rendelkező gazdálkodók alkalmazzák, így a precíziós technológiák sikere részben a generációváltás sikerétől is függ – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára tegnap Budapesten.

A technológia sikere a generációváltástól is függ
Feldman Zsolt
Fotó: MH

A 13. Európai Precíziós Gazdálkodási Konferencia megnyitó beszédében hozzátette: mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a gazdálkodók között ne alakuljon ki digitális szakadék. Ezért hirdettek százmilliárd forint keretösszeggel egy olyan pályázati lehetőséget, amely a gazdaságok technológiai beszerzését támogatja – közölte az államtitkár.

Kiemelte: a precíziós és a digitális technológia alkalmazása olyan célok eléréséhez ad eszközöket, mint például a jövedelmező és eredményes termelés, a piaci versenyben való sikeres részvétel, összhang teremtése a gazdálkodás és a természeti környezet között, az erőforrások, különösen a termőföld fenntartható hasznosítása.

Kapcsolódó írásaink

Modernizáció és gazdálkodás

ĀA Vidékfejlesztési Program keretében érkező több ezer milliárd forint új távlatokat nyithat a gazdák előtt, amivel a teljes magyar agrárium versenyképessége növelhető